Close

Onze boerderij

Wij zijn Tamar en Eddie en samen met onze dochters Ayla en Arwen hebben wij de  zorgboerderij genaamd De Bonte Shetlander Hoeve.

 

Wij fokken hier leuke, kindvriendelijke en werkwillige sportshetlandpony’s (grote maat) tussen de 1,08 en 1,15 meter. Onze pony’s zijn in te zetten voor vele doeleinden.

 

Deze lieve pony’s worden door ons en de hulpboeren goed verzorgd en hun welzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Ze leven in een kudde, met heel veel sociaal contact, zowel in de weide als op stal.

 

Onze opfok, zowel de sportshetlanders als de PRE’s, gaan van het voorjaar tot het najaar dag en nacht naar buiten op de weide in gescheiden merrie- en hengstgroepen. Niet-drachtige pony’s die bereden worden verblijven voornamelijk in de paddocks vanwege kans op hoefbevangenheid. Bovendien hebben wij hier zware kleigrond, die voor hen een risico is als ze teveel gras eten. Merries met veulens gaan overdag naar buiten, de wei op, en in de avond naar binnen, wat maakt dat ze veel in de hand zijn. Dit is goed voor het socialisatieproces. Ook zorgt dit ervoor dat er toezicht op de jonge dieren is.

Verzorging van onze pony’s

De verzorging van onze pony’s houdt onder andere in dat ze jaarlijks door de dierenarts ingeënt worden tegen tetanus en paardeninfluenza, dat de paardentandarts hun gebit verzorgt en de hoefsmid hen goed op hun hoeven zet. De zadelspecialist checkt jaarlijks of het zadel nog bij hen past.

Daarnaast krijgen de pony’s voldoende en goed ruwvoer en vers water en worden ze regelmatig ontwormd. Door bij ons te komen help je ons goed voor hen te zorgen en draag je bij aan voldoende liefde, aandacht en beweging, waar zij ook recht op hebben.

Sinds 2016 zijn wij aangesloten bij Zorgboeren Zuid-Holland en we hebben sinds 2018 meerdere malen het kwaliteitskeurmerk Kwaliteit laat je zien behaald.

 

Onze dochters Ayla en Arwen hebben in augustus 2023 het certificaat Veiligheid op stal van Paard & BHV behaald. Hierdoor hebben we sindsdien vier BHV’ers op de boerderij rondlopen.

 

Tamar en Eddie hebben beiden het diploma Begeleider specifieke doelgroepen, behaald in respectievelijk 2010 en 2022. 

 

Tamar is sinds 2021 gediplomeerd Paardencoach middels de technieken van de Motiverende Gespreksvoering (MGV) en ze is daarnaast Pony power voor Kids- en Paardenkracht voor Pubers-trainer. Ook heeft Tamar de module Zorgkinderen gevolgd.

 

In december 2022 heeft Tamar de vaktraining Interventies met het paard afgerond.

 

In juli 2023 hebben zowel Tamar als haar twee dochters Ayla en Arwen het diploma Freestyle Basisinstructeur niveau 1 behaald.